keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Olenko se mie vai joku muu?

Minulla eijoo ollu henkilökorttia, eikä ajokorttia, eikä voimassa olevaa passia. Nyt on pakko hommata joku ja se on henkilökortti. Kävin passikuvassa, tein sähkösen hakemuksen, varasin ajan poliisilaitokselle. Mielenkiinnolla ootan, minkälainen tenttaus minua oottaa :)
Kortti tulee aikanaan kiskalle ja minun on tehtävä valtakirja semmoiselle henkilölle, jolla on passi tai henkilökortti, kenetkähän valtuutan?
Käsitöissä ei paljon valmista, tein kolme pussukkaa lisää, kahen kokeilukappaleen lisäks. Nämä ovat keskuslaskimokatetrin letkujen päitten suojapusseja, ei itelle vaan rakkaalle läheiselle.

Sää on ollu mitä kaunein, paljon aurinkoisia päiviä.
Kävin terv.hoitsulla esittelemässä poskionteloita, ultrasi, vain turvotusta. Ostin seesamöljysuihketta nenään, se pitäs viijä minun luulotauti nenänielussa valuvasta sitkaasta limasta. Ei vielä ainakaan oo tehonnu..kurkku kipuilee ja sitä rataa, ihan tavallista.

Hannay Kymenlaaksosta, jos haluat minun virkkaavan enkeleitä, ota yhteyttä sitruunapippuri at luukku com.

12 kommenttia:

  1. Tää nykyajan tunnistautuminen on aika mielenkiintoista, kun läheskään kaikilla ei oo enää mitään voimassaolevia asiakirjoja, mitä vaaditaan ja niitä voi olla vaikea lähteä enää hankkimaankaan, jos ei kotoa mihinkään pääse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhuksilla on varmasti vaikeinta tunnistautuminen ja asiakirjojen hankinta. Meikä vielä jotenkin saa ne, mut mitenkähän seuraavan, kun henk.kortin voimassaoloaika on niin lyhyt?

      Poista
  2. Onneksi kun käyt kerran siellä poliisilaitoksella antamassa sormenjälkesi ja allekirjoituksesi, niin sitten ei enää tarvitse sinne mennä, kun jatkossa uusit henkilökorttisi. Kaikki hoituu jatkossa sähköisesti.

    Valtuuta nyt joku luotettava henkilö :D

    Voi räkä sinun onteloitasi, älytöntä ja kiusallista. Syötkö antihistamiinia? Itse otan niitä nyt ympäri vuoden plus kortisonisuihke päivittäin, on pitänyt omat röörini auki ja ilman tulehduksia.

    Hgissä mättää jalkarättejä vaaka-asennossa, karsea keli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, mukava tietää, et se helpottuu seuraavalla kerralla :)
      Ehkäpä murkku suostuu hakemaan :)
      Antihistamiinia oon syöny ympäri vuojen ja tarvittaessa avaava, kortisoni, nenäsuihkeet, vesipiippu, suolavesipullo ja omat niksit.
      Lunta tulee täälläki, niinku eijois tarpeeks, mrhh!

      Poista
  3. Piti googlettaa keskuslaskimokatetri, hui sentään!
    Mulla on kans sellanen jatkuva nenänieluliman tunne. Tosin sitä räkää on kyllä nenässäkin, ei liene kuvitelmaa.
    Kuopuksen flunssaa oottelen, eilenillalla oli sellanen olokin päässä, mutta ei se oo siitä kummentunu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä yllättää RH, eikä aina positiivisesti!

      Ärsyttävintä on, kun eijoo kunnolla kippee, oireita vaan on!
      Toivottavasti säästyt pahemmalta flunssalta<3

      Poista
  4. Hankalaa tuo henkilökortin hommaaminen. Minulla on aina ollut, 15-vuotuaasta lähtien, passi. Ja myöhemmin ajokortti myös, mutta sehän ei joka paikassa käy,

    Paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli jossakin vaiheessa passi ja kuvallinen kelakortti kävi aika pitkään.
      Ei kait ne sais ennää missään hyväksyä ajokorttia henkilön tunnistamiseen, ainaki siitä luki poliisin sivuilla moneen kertaan.

      Poista
  5. Hauskoja tarinoita sunnuntaisin Kansanradiosta kuuluu,sarjassamme henkilöllisyyden tunnistaminen:))
    Mulla ajokortti ja vanhentunut passi..joka kerta kun käyn leikkaamassa hiukseni ajattelen nyt otan henkkareihin ne passikuvat..sitten unohtuu:))))
    voi noita Sinun poskionteloita:(,,ei taida olla "luulotaututi"???
    Tärkeät pussit ompelit!
    Kaikkea hyvää..läheisellesi.
    Aurinkoa on meilläkin ,nyt hyytävä viima.
    Parananemisia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on unohtunu kansanradion kuunteleminen.
      Minunki piti vartavasten lähtiä kuvauttaan itteä. Nuori mies räpsi monta kuvaa ja näytti mulle. Sanoin, joo näyttää samalta ku malliki :)

      Kiitos Liisa :)

      Poista
  6. Hankaluuksia minullakin henkilökortin hankkimisen kanssa. Passi kyllä on, mutta sen kuljettaminen mukana ei kivaa. Hirvittää, jos passin lehdet irtoaa, kun sitä joutuu tyrkkäämään milloin missäkin todistaakseen henkilöllisyytensä.
    Henk.korttia en saa R-kiskasta, niitä ei seudulla ole, eli pitäiis ensin varata aika poliisilaitokselta Oulusta ja lopulta sieltä se korttikin pitäisi hakeka. En viitsi.
    Ompelemasi pussukat on hyvään tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Passi on minustakin hankala kulettaa matkassa. Henkilökortilla pitäis kai päästä joihinkin maihin, en oo ottanu selvää, kun ei ole tiedossa matkoja.

      Pussukat on olleet mieluisat, kun pehmeää kangasta.

      Poista