sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Krapu 38

 Kesän eka muutto mahtui yhteen pakuun. Toinen muutto oli tilavasta neliöstä kolmioon. Jo viikkoja oli pakattu ja pesty ikkunoita, kuskattu kahdella henkilöautolla pienempiä tavaroita. Muuttopäiväksi vuokrattiin paku kuudeksi tunniksi, se oli tiivistä huonekalujen siirtoa. Sohva oli vaikein ja painavin, siinä jouduttiin vaihtamaan välillä kantajaakin. Roskia tuli tietenkin säkeittäin, sekä kaatopaikalle menevää romua. Lasten vaatteita, kirjoja ja leluja on minulla kasoittain, varaan kirppispöydän, kun jaksan.

Loput tavarat oottaa hakijoita, jokainen saa valita tarvitsemansa ilmaiseksi.  Yritettiin pitää huumoria yllä, joskus se ei onnistunut, kuului pientä ärinää tai huudettiin kilpaa :) Kiitokset reippaalle nuorelle miehelle pakupäivän avusta ja naapureille, jotka veivät mm.kaiken poltettavan. 

16 kommenttia:

 1. Muutossa on aina oma hommansa, varsinkin kun isommasta pienempää asuntoon muuttaa. Se tavaroiden määrä mitä on tullut kerättyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaroitten määrä on uskomaton, ainut hyvä puoli siinä on, että jotain mennee poistoonki :)

   Poista
 2. Sanovat, että liikennelentäjillä ja orkesterimuusikoilla on kovin stressipiste. Edellisillä ennen nousua tai laskua, jälkimmäisillä siinä kohdalla kun kapellimestari tulee esille.
  Lisäisin joukkoon muuton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehottomasti, kyllä muutossa stressikäyrä nousee :)

   Poista
 3. Olen viimeksi muuttanut reilut 12 vuota sitten. Hyvä puoli muutosta on aina se, että tavaraa tulee karsittua kovallakin kädellä pois, mutta silti nyt ajattelen, ettei enää yhtään muuttoa, paitsi se vihon viimeinen, jota mun ei tarvitse enää itse hoitaa ;). Eilen juttelin ystäväni kanssa, joka tänään muuttaa. Apua hänellä on riittävästi ja hän iloitsee siitä, etä pahin on pian ohi. Olen hengessä mukana. Ja voi minkä määrän krapusi nosti esiin muistoja kamalasta - ihanasta sanasta 'muutto' :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta muuttoa on takana, niin omia kuin toistenkin. Näin vanhempana se on totta kai rasittavampaa. Onneks selvittiin tästäkin muutosta!

   Poista
 4. Muutto on kamalaa. Ihan uskomatonta se tavaran määrä mitä ihminen omistaa ja mukaansa hautaan kun ei voi ottaa kuitenkaan mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Susu, sitä tavaraa kertyy ja kertyy. Muutoissa saa vähennettyä jottain pois, mutta pikku hiljaa sitä tarttuu aina mukaan kotia tuotavaa :D

   Poista
 5. Huh, huh, mikä homma! Tutun tuntuista tekstiä. Oma muuttoni on yhä hyvässä muistissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin aimarii! Kaks vähän liikuntarajotteista ja minä huonolla kunnollani yritettiin jottain. Tuli nuori mies ja kanteli sängytkin yhellä käellä :)

   Poista
 6. Jäljellä toivottavasti enää yksi muutto...yritetään pitää tavara & roju kurissa, ettei jää kauheasti perillisten riesaksi:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin yritetään pasanen, oikeesti aika vähän tarvii tavaraa elämiseen.

   Poista
 7. Huh, onneksi ei ole muutamaan vuoteen tarvinnut muuttaa. Kamaa kertyy lisää vaikka sitä roudaa kierrätykseen tai roskiin. Voi meitä! :)

  VastaaPoista
 8. Osuvasti kirjoitat BLOGitse, voi meitä :) Minulla on ollut yli kakskymmentä vuotta kaks kertaa vuojessa itsepalvelukirppis, joissa en kierrätä samoja kamoja!

  VastaaPoista
 9. Muutolla pitää ehdottomasti olla päivämäärä. Meillä kun ei ollut mitään kiirettä ja muutettiin 77 neliöstä 50 neliöön joka oli ennestään täynnä tavaraa joka piti käydä niin siinä meni KOLME vuotta!
  Onneksi tuli pakollinen aikaistettu putki-, kylppäri- ja vessaremppa joka nopeutti vanhan kämpän myyntiin laittoa. Kun kauppakirjat oli tehty, oli päivä johon mennessä asunto oli oltava tyhjä, ei voinut enää venyttää eikä vanuttaa eikä keksiä tekosyitä.

  VastaaPoista
 10. Teillä ollukki huippupitkä muuttoaika HP :D Meillä oli lähtöaika tiedossa, uusi asunto ei ollutkaan varma, kun n.viikkoa aiemmin.

  VastaaPoista