lauantai 24. toukokuuta 2014

Mökillä

Eilen iltapäivällä ja tänään aamusta käytiin mökillä. Liotin matot yön ja pesin ihan jokiveellä, laitoin kukantaimet ja kylvin siemenet. Kiskoin ruusupuskien ja pihlaja-angervon harha askeleita aika monta metriä. Siistin muutenkin ruusupuskia sahalla. Nyt, kun ei enää ole (nuorikko) siis nuovikko, yhä hitaammin tulee sitä apua. Helpompi on ottaa työkalut käteen ja tehhä ite. Niitten avulla pääsee maastakin ylös, jos sattuu notkahtamaan liian alas :D Äijä innostu tekemään itelle porkkanapenkin, kyllähän se mulle soppii, kun ite sen hoitaakin. Mie oon taistellu aika monta kesää rikkaruohojen kans ja maa on liian köyhää.

9 kommenttia:

 1. Ottaisin tuon joen tänne tontin viereen kovin mielelläni...

  Teillä äijä tekee porkkanapenkkiä, meillä mies meinaa ruusupenkkiä tehdä. kaivoi jo kuopankin :-) Ja hyvä kun/jos itse hoitavat.

  VastaaPoista
 2. Oisikin se ukko jota hoidella.... hrsk hrsk. Porkkanoista viis.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa tuo kesäinen mattopyykki ja ihana saada puhtaana lattialle. Vai porkkanapenkkiä tehdään. Onhan se kivaa kun tekijä sen myös hoitaa.

  VastaaPoista
 4. Rantis-onhan tuota jokea kiva katella ja sieltä haetaan pesuvedet ym. Aikoinaan tuli soudeltuaki siellä(ite en osaa soutaa) kunnes joki tai voro vei puatin. Mökillä on tasan 2 ruusupensasta ja meille ne riittää.
  Outi-joskus on otettava ukko porkkanoineenki :D
  Sirkkis-nää matot lähtee eläinhoitolaan(+10 muuta), siks en jaksanu jynssätä niin tarkkaan. Ennen ei äijä erottanu porkkanantainta rikkaruohosta, nytpähän tappelee juolaksen kans :)

  VastaaPoista
 5. Ihan tuli mäntysuopan tuoksu tänne asti. Keesä on tullut todella.

  VastaaPoista
 6. enkuli-se on yks kesän tuoksuista :) Nyt on viileempää, mut sitte lämpenee!

  VastaaPoista
 7. Asun joen rannalla ja koskaan, en koskaan voi pestä mattojani jokivedellä! meidän iso Kyrönjoki on suoperäistä vettä...ruskeaa (mutta puhdasta). Kerran nuorena tyttönä pesin vaalean maton ja ajattelin, ettei vesi nyt voi värjätä mitään...naapurin täti tuli kauhuissaan juoksujalkaa rantaan luokseni ja sanoi, että nyt tuo mattosi nopeasti vesihanan alle, mennään huuhtelemän se, jos on mitä pelastaa. Kyllä se onnistuttiin peleastamaan mutta taisin olla ainut, joka tuossa joessa on mattojaan pessyt, nykyaikana. Kamalan kylmä on, hain aamupostin ja yritin liikkua kuin kesällä aurinkisena aamuna...loppumatkan pistin juoksuksi.

  VastaaPoista
 8. vilukissi-hyvä, että sait pelastettua mattos :) Ei Kemijoessakaan vielä oo kirkas vesi, kun vähän laskee kirkastuu. Mutapohja sitte sekottaa veden heti, en uskaltas valkosta mattoa pestä. Eikä meilloo laituriakaan...
  Täällä on viime viikosta vähän lämmenny.

  VastaaPoista
 9. Mihinkäs täällä kirjuttaa kun ei oo mihin laittaa henkilötietonsa ei sillä että sillä minulle olis mitään hyötyä vaan kun ne jokapaikassa niitä vonkovaa.
  Olette kyllä ahkerata sakkia kaikki tyyni minulla ei oo missä mattoja pestä pesulaan ne on laitettava ja sehän maksaa jos aikoo suaha puhtaat matot.

  VastaaPoista