torstai 22. lokakuuta 2015

Jänö

Kävin eilen koiran kans lenkillä, tiellä oli pupun karvaa. Koiraahan ne kiinnosti tietenkin kovasti, no, jatkettiin matkaa ja käännyttiin sitten takasin. Jotenkin satuin samalla karvapaikalla vilkaseen vähän kauemmas tiestä, siellä kyyhötti vaaleanruskea jänö. Toinen verinen takajalka oli näkyvissä, silmät liikkui. Koirakin huomasi se, muttei reagoinut mitenkään. Kattelin epätoivosena ympärilleni, josko näkys yhtään miestä liikenteessä, soitin tytölle, ei vastausta.
En voinu muuta, vein koiran pois ja soitin uuvelleen tytölle, hän kävi töistä tullessaan lopettamassa pupuparan, ei päässyt karkuunkaan.
Tiellä on nopeusrajotus, jos sitä noudatetaan, ehtii varmasti väistämään! Tiedän, että on semmosia paskapäitä, jotka ajavat tahallaan eläinten päälle, kitukoot helvetissä jo täällä maan päällä!!

12 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä!
  Mutta kyllähän mieki meinasin ajaa oravan päälle, kun se pösilö jäi siihen auton eteen ihmetteleen. Kerran oon ajanutkin, kun oli semmonen yksilö, joka meni paniikkiin ja jäi vaan juokseen kaistalla edestakaisin osaamatta päättää, kummalle puolelle juoksis. Joskus ne elukat vaan on niin pöhköjä. Mutta pitäs kyllä pysähtyä ja hoitaa homma loppuun, eikä jättää tuolleen kitumaan.

  VastaaPoista
 2. Onhan noita pörröjä elukoita, joita ei voi väistää. Eikä joka paikkaan voi pysähtyä, mut mahollisuuksien mukaan, ei jätettäs raanaan kitumaan.

  VastaaPoista
 3. Jäin miettimään miten itellä kävisi... kai sitä löisi pupuparkaa puunrunkoon ja toivoisi että menisi taju edes. Miten se tyttösi mahtoi sen lopettaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko se ois pystyä lopettamaan, kiviäkään ei näkyny lähistöllä. Eniten pelkäsin, jos yrittää karkuun, eikä löyvy siitä ryteiköstä. Varmaan tunkilla....

   Poista
 4. Täsmälleen samaa mieltä. Helvetin tuleen joutaa ihminen, joka jättää luontoon kitumaan eläimen. Joutaisi itse kitumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikka ois jääny makaamaan tielle, sen voi tarkistaa, ainaskin tuolla tiellä.

   Poista
 5. Voi pupu raukka ja tuskassaan oli ilkeän ihmisen takia, voi.

  VastaaPoista
 6. Kitukoot helvetissä, samaa mieltä!

  VastaaPoista
 7. Vihaan yli kaiken eläinrääkkääjiä, totisesti kitukoot helvetissä. Sydän särkyy :'(

  VastaaPoista
 8. Eläimet ovat puolustuskyvyttömiä ihmisten julmuutta vastaan, samoin kuin lapset!

  VastaaPoista