tiistai 7. lokakuuta 2014

Kohtalon sormi vai päättäjät

Kävin eilen palauttamassa avaimet yhteen työpaikkaan ja siinä pikaisesti vaihoin pari sanaa ent. työkaverin kans. Sieltä vähennetään yks laikkari (aika varmasti), hälle on  paikka toisaalla. Toisen osaston kuviot muuttuu erilaisiksi ja paikkaluku pienenee, joten sieltä lähtee laikkari ja lähihoitajia. Hoitajista vähennetään pätkäläisiä ja laikkari lienee viimeks tullu, kun eläkkeelle jäävää ei siellä ole.
Nämä asiat on mulle ollu selviä aika kauan, ihmettelen vain, miten toiset ei usko vuodeosastojen vähentämiseen, vaikka kaikki merkit on olleet näkyvissä kauan.
Tälle päivälle aion käyvä salilla ja lupasin viijä tyttöset uimaan. Ans kattoo miten muorin käy!


6 kommenttia:

 1. Muista olla hiljaa salilla :)
  Mihinkäs potilaat pannaan, kun osastot vähenee?

  VastaaPoista
 2. Homma tapahtuu hitaasti. Enää vain kotoaan ei pääse eikä akuutilta minnekään kuin tosi tosi viimesijaisesti. Nämä henkilöstöjututhan pitää hoitaa siihen mennessä kuntoon joten ne näkyy ja tuntuu nyt työilmapiirissä vaikkei välttämättä hoidettavien määrä vielä ole laskenut.

  Ei se ole varmasti mikään lottovoitto saada jäädä töihin monessakaan firmassa yt-neuvotteluiden jälkeen.... sama ajolähtötilanne kun on ennen pitkää uudestaan edessä niin turvattomuus on varmaan hirveää luokkaa. Hoitoalalla tietysti ei tarvii niin markkinavoimia ajatella vaan kaikki tapahtuu hidastetusti mutta päättäjien toimesta kuitenkin.

  Ja meitä pätkäläisiä on tosi paljon juuri tästä syystä että tarvittaessa on mahdollista juuri meidät poistaa palkkakustannuksia kasvattamasta. Moniin työpaikkoihin jääkin vanhat jäärät jotka odottaa eläkkeelle pääsyä. Eli sijaisia tarvitaan kun jatkossakin niiden keho kramppaa entistä pahemmin.

  Ei siis mitenkään pitkänäköistä sillä kotiinkin pitää luoda hoitoverkosto että voi olla pitempään ja jo nyt luetaan kuinka net ikääntyneet on vähän väliä hukassa.

  Päättäjät ajattelee että omaiset kyllä alkavat herätä huolehtimaan ja vastaamaan omista vanhemmistaan hankkien sitten tarvittavat palvelut vaikka yksityiseltä puolelta selvitäkseen heitteillejättösyytteistä.

  Ja nyt puhutaan kohderyhmästä joka on ollut sotien jälkeen rakentamassa tätä maata. Varsinainen palautehampurilainen heille.... saatte olla kotona on se pihvi mutta ja paitsi ettei on sämpylän puolikkaat.

  VastaaPoista
 3. Kukakohan meitä kohta hoitaa, kun hoitsujakin vähennetään koko ajan...

  VastaaPoista
 4. Sanna-pah, tein oharin salin osalta! Potilaat pannaan palvelukoteihin ja omiin koteihin (tai kavulle?).
  Outsa-sijaisia tarvitaan aina, mutta onko enää motivaatiota, kun maholliset vakituiset paikat vähenee ja muuttaa muotoaan! Nytkin on kotihoidossa sellaisia, jotka tarvii sen 3 ja puoli hoitajaa. Palkka on pieni ja ympyrät on aikas pienet. Akuutilla on tarve pukata omia potilaita pois ja mihinkäs muualle, kun kotia. Sairaala työntää koko ajan uutta tilalle.
  Rantis-varmaan otetaan käyttöön venäjän malli. Muodostetaan "kolhoosit", joissa mummot ja papat hoitaa toisiaan!

  VastaaPoista
 5. Tuo hoitajien vähentäminen on pelottavaa. Hoidettavia on aina vain enempi.
  Hauskaa uintireissua

  VastaaPoista
 6. Sirkkis-näin on! Oli tosi ihana uintireissu, hyvin tilaakin. Vanhempi tyttö ui kylmiltään 12 kertaa altaan päästä päähän.

  VastaaPoista