perjantai 23. toukokuuta 2014

Pieni tulva

Tältä näytti eilen Ounasjoen rannassa, vesi on noussut aika vähän. Yön kyllä satoi, mut ei nyt ole ootettavissa mitään huipputulvia.
Oikeestaan huvittaa nuo kaikki varotukset, ihmiset etääntyy luonnosta lisää. Kuitenkin ihan joka paikan tietoja ei tule. Lappikin on laaja ja tänne yleensä huitastaan summittainen arvio. Mie voin senverran ennustaa, et rannalla tuulee lähes aina!

7 kommenttia:

 1. Tuosta tuli mieleen, kun kakarana uitiin kevättulvan aikaan jollain heinäpellolla uittotukkien seassa... eipä tullu mieleen, saati että joku olis varoittanut, että tukkien seassa voi päästä äkkiä hengestäänkin. Sillon oltiin enempi luonnon kanssa yhtä :)

  VastaaPoista
 2. Aika paljon liikaakin luontoa lähellä Sanna. Huh.

  Ollaan menossa siihen että kuumasta kahvista pitää varottaa.... jos lapsuudessa ei ole polttanut ja on varjeltu hyvin.... ei voi tietää sitäkään.

  Viranomaisia aina moititaan etteivät varoittaneet, joten varoitettu on.

  Viime yön on tosiaan satanut.... ainakin ostokukat tuli kasteltua. Pelkäsin että päälle taittelemani harso on lysähtänyt vedenpainosta kukkia taittamaan mutta äsken kävin katsomassa ja näytti aivan hyvältä. Tai harson päällä ei seissyt vesi... ei pitänytkään mutta kun ko. harso oli moninkerroin ajattelin että sekin voisi olla mahdollista.

  VastaaPoista
 3. Sanna-varoitus pohjossuomeen: lapsia varotetaan menemästä heinäpellolle uimaan, siellä liikkuu irtotukkeja :D
  Outi-mullakin alkas olla nää vähäset taimet istutuskunnossa, huitasis jossain välissä mökille ihan taivas alle. Mökillä on 5 etelästä tuotua vaahterantainta, taisivat selvitä talvesta.

  VastaaPoista
 4. Juu, maalaisjärkikin sanoo, että jopa järven rannalla usein tuulee. Kesät talvet. Nimittäin avantosaunalla rannassa on kovillakin pakkasilla pieni viima, vaikka muualla sitä ei havaitse.

  Sitten uimisiin. Hui tuota Sannaa. Minäkin kyllä naapurin poikien kanssa lapsena karkasin aina Porvoojokeen uimaan (Lahdessa) ja siellä oli melkoinen virtaus ja risuisia ja roskaisia paikkoja. Vaan hengissä ollaan etelän ja pohjoisen lapset:D Ei nykyajan kakarat pääsisi.

  VastaaPoista
 5. Ei taia olla tukkejakaan ennään joesa... ollu aikoihin...

  VastaaPoista
 6. Noi säätiedot on usein ylimalkaisia mutta netistä löytyy paikkakunta kohtaisia.

  VastaaPoista
 7. Rantis-ainahan sitä jotain ehti tekemään, vaikka minua kyllä aika tarkkaan vahittiinki :D
  Sanna-eipä ole ollu aikoihin, oisko ne -70 luvulla lopettaneet huilaamisen.
  Sirkkis-eipä mulla nyt niin tarvettakaan ole tarkoille säätiedotuksille. Kun mennee ulos niin tietää mikä sää ja illalla on nähny päivän sään :D

  VastaaPoista