tiistai 17. lokakuuta 2017

Lähimmäisenrakkaus

Eilen illalla oli äijän sukulainen lähtenyt kävelemään, kuten niin monesti aiemmin. Hän ei osannut arvioida voimiaan oikein ja jonkun kerran oli väsähtänyt lyhkäselläkin matkalla. Kaaduttuaan ei voimat enää riittäneet ylösnousemiseen. Niin oli käynyt eilenkin, hän oli väsähtänyt v-i-l-k-a-s-l-i-i-k-e-n-t-e-i-s-e-l-l-ä tiellä, varmuudella maannut ainakin 2 tuntia tien reunassa. Kenenkään auttamatta tai soittamatta apua!
Poliisi oli hälytetty jo, kun hänet löydettiin. Mies ei ollut päissään, oli sateinen ilta ja hän oli ihan litimärkä. Vartalon lämpö oli 33. Hän oli yön sairaalassa ja tällä hetkellä terveyskeskuksessa.

8 kommenttia:

 1. Välinpitämättömyys kukoistaa, kaikilla on kiire ja tuijotetaan vain omaan napaan. Toivottavasti mies toipuu. Kamalalta tuntuu, että itsekin voisi maata tiellä kenenkään auttamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon ja uskon, että hän toipuu. Minuutit on varmaan tosi pitkiä, kunnes hypotermia hämärtää ajatuksia.

   Poista
 2. En voi tajuta, miten ihmiset ei välitä... ja sille vähällekin välittämiselle tekee hallaa ne ulkomaalaiset rikollisporukat, jotka käyttää hyväkseen ihmisten auttavaisuutta esim. kun pysähtyy konepelti ylhäällä olevien autoilijoiden kohdalle ja tuleekin ryöstetyksi. Mutta jos iäkkäänpuoleisen, maassa makaavan ihmisen ohittaa tekemättä mitään, on jo aikamoisen kovasydäminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ymmärrä tuota välinpitämättömyyttä, mutta totta se näyttää olevan!

   Poista
 3. Eihän kukaan edes huomaa, jos joku tarvitsee apua. Ihmiset kulkevat silmät kännykässä, omassa kuplassaan, kukaan ei vilkuile sivuille.

  Helkkari tätä maailmaa :(

  Toipumista potilaalle!

  VastaaPoista
 4. Näin on Susu! Pitäisi kait olla kiitollinen, ettei kukaan ajanut hänen päälleen!
  Kiitos toivotuksista :)

  Ihmettelen ensihoitajienkin käytöstä/ammattitaitoa, oli mies ja nuori nainen. Paarien kantamiseen kysytään apua kahdelta selkävaivaiselta ja yhdeltä muuten sairaalta. Nainen oli suostunut sit kantamaan ok-talon muutamat raput alas.

  VastaaPoista
 5. Hirveää tuollainen välinpitämättömyys. Me mieheni kanssa autettiin ajoradan viereen kaatunutta miestä, jonka ylävartalo oli ajoradalla. AUTOT KIERSIVÄT HÄNET. USKOMATONTA. Tällä miehellä oli sairaskohtaus ja löysimme nitrot hänen taskustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin sydän tallella enkuli, hyvä niin :) Kaikilla ei näytä olevan, eikä minkäänlaista omaatuntoa!

   Poista