lauantai 26. elokuuta 2017

Taulapäät

Ajeltiin jo aamusta mökille keräilemään viinimarjoja. Ensin piti ängetä vaatteita päälle, lopuks vielä toppis. Punasta viinimarjaa tuli 15l, mustat ei olleet vielä kypsiä. Sen jälkeen kerättiin vielä vattuja viitisen litraa. Välissä kävin tempasemassa yläasteelaiselle muutaman kasvin kuivumaan. Koulun loputtua kertoi kasveista ja mullahan unohtu asia kokonaan, joten nyt viime hetkillä on yritettävä jotain (murr, mummon)! Koululaiset ei kesällä ajattele koulua...kuulemma!!!Onhan se tyttölöinen jo sairastanu pari flunssaa, kun sais nyt kasvit paperille ja nimettyä ne.
Väsyneinä lähettiin sadon kans ajamaan kaupunkiin, menin Lidliin ja sillon paukahti päähän, mehumaija jäi mökille. No, hätäkös tuossa, äijä herää aamuisin niin aikasin, käy hakemassa.
Huomenna menee sitte tunteroisia mehustaissa.
Nyt on tullu jo yks saekuurokin, et oikeeseen aikaan oltiin liikenteessä

8 kommenttia:

 1. Oi vattuja. Näin unta, että keräsin sellasia (ne oli sormen mittasia (!) ja mehukkaita) ja söin ja heräsin sit siihen, kun kuola valui suupielestä...

  Ja mie se taisin enimmäkseen kuopuksellekin kerätä sen kasvion, vaikka vanhemmat sais vain auttaa hommassa...

  VastaaPoista
 2. Vatukkoon jäi vielä ainaki saman verran keräämättä, kun ei jaksanu.
  Itehän niitten pitäs koulutehtävänsä tehä, nyt näkkee netistä kaikki niin selvästi. Meikällä oli kasvikirjassa piirretyt kasvit, enkä ymmärtäny tekstistäkään paljoa. Ilmankos oli lähes joka kasvipaperissa punasta :)

  VastaaPoista
 3. Huh, kasvien keräämistä! Itse olin aikoinaan eka ikäluokka, jonka ei tarvinnut kansakoulussa kerätä kasveja ja olin enemmän kuin onnellinen!

  Aikamoiset sadot olet kerännyt, vau!

  Täällä niiskutellaan syksyn tai loppukesän ekaa flunssa, pah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40 kasvia kahtena kesänä keskikoulussa, nyt olis mukava, kun muistais niistä ees puolet :)
   Kiitti kehuista!
   Paranemisia Susu!

   Poista
 4. Nyt on pakko leveillä :D
  Minä olin innokas kasvien kerääjä, meillä oli 80 kerättävä, keräsin 120, kuten aiemmat ikäluokat olivat keränneet :) piti näyttää isosiskolle, että pystyn minäkin. Eikä ainuttakaan virhettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä Cara!! Ihan hurja tyttö olet ollu :) Eksoottisin kasvi oli mielestäni Japanin happomarjapensas :)

   Poista
  2. Elin lapsuuteni ja nuoruuteni omakotitalosssa metsän laidalla. Syrjässä kaupungista kun asuttiin, niin luonto ja kasvit olivat tuttuja. Ja minä ihan oikeasti tykkäsin kulkea ja kerätä kasveja ja tutkia niitä lehtimuotoja ja kukintoja.

   Poista
  3. Paljonhan niitä kasvien nimiä oppi, mut minä en ollu niin kiinnostunu kuin sinä :) Toisista kuuli sen kansanomaisen nimen esim. "Aatamin ja Eevan kukka" tai "lehmän rohto".

   Poista