perjantai 9. kesäkuuta 2017

Viikonlopun ennakko

Tänään käytiin kakstuntinen haravoimassa mökillä, valmista tuli! Huono kunto ja vanhuus vaivaa kumpaaki, ettei loppuvaiheessa ennää juttua irronnu :)
Eilen pesin tän kämpän ikkunoita ja kynsin nurkkia, sain yhen puhtaan matonki lattialle.
Sain myöhään syksyllä maanpeittokasveja (ei nimiä, ei kuvia), en alkanu niitä istuttelemaan, kun levittelin eri paikkoihin. Hyvin olivat selvinneet talvesta.
Onks tää skilla? (perhanan varjoki tuli)
Tämä on niin söpö, meillä sanottiin kalliokävyksi.
Ei tunne
Päivänliljat on terhakasti pystyssä...vielä.
Kännykällä sain parempia kuvia, mutten laiskana viiti alkaa laittaan :)

9 kommenttia:

 1. Tuo sininen näyttää kyllä skillalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tuo "ei tunne" taitaa olla kivirikko, ainakin samanlaista meillä on kivikossa kasvanut jo vuosia, kova leviämään.

   Poista
  2. Katoin, että tuo skilla on toiselta nimeltään idänsinililja. Toivottavasti kivirikko leviää mullakin, ei jaksa enää panostaa kukkapenkkeihin :)

   Poista
 2. Mulla on (ainakin ollut) tuollainen "en tunne" -kivikkokasvi, olikohan siinä valkoisia kukkia varren päässä vai sotkenko toiseen. Ei taho talvesta selvitä mulla nuo kuivan paikan kasvit, kun ei ole sitä lunta eristeeksi. Taitaa tehä vain huonoa, jos lappaa sohjoa kasvien päälle talvella. Ku vaihtelee koko ajan vesikeli ja pakkanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin noita kivirikkoja semmosiin paikkoihin, mistä ei lumi sula ekana. Tytöllä viihty hyvin talven sisätiloissaki.

   Poista
 3. Minen kasveja tunne mutta sen sanon, että jostain kumman syystä olen tykästynyt "kivisempiin" puutarhoihin (vrt, japanilaiset kivipuutarhat) kuin perinteisiin. Mun mielestä ne on jotenkin selkeämpiä ja niissä ne vähät kukkaset/kasvit pääsevät paremmin esille.

  VastaaPoista
 4. Ne voiski olla helpompia, kattaa kaiken soralla ja kivillä, on vain vähän kasveja. Mökillä on villi viidakko ympärillä, joka työntyy pihalle. Lisäks on myyrät, jänikset, porot ja linnut. Viime vuosina on käyty vähemmän siellä, niin kaiken joutuu alottamaan alusta joka kerta.

  VastaaPoista
 5. Huono kunto ja vanhuus ei todellakaan innosta puhumaan, olen huomannut saman :D

  VastaaPoista