maanantai 20. kesäkuuta 2016

Sattuu

Muistin Susun kirjoituksesta, mitä minun piti kirjottaa. Töissä on taas kesäisin nuorta porukkaa, eilen oli yksi syötettävä, eikä osasto ollut täynnä. Syötettävä mies oli liemiruokainen, hänelle oli laitettu eteen kolme nokkamukia, joista hän ei osannut juoda. Kysyin hoitajilta kuka oli vienyt ne ja sanoin, ettei niihin ole koskettu. Vastaukseksi sain, ettei mies halunnut aamullakaan paljoa? Seurasin myös seuraavan kahviajan, silloin oli astiat tyhjenneet syötettynä. Joskus olen ollut tuossa tilanteessa niin "ilkeä", että olen kirjoittanut nestelistaan, ettei ole syötetty. Sattuuhan näitä muulloinkin, ruoka jätetään eteen, kun on kiire tupakalle tai juoruamaan.

10 kommenttia:

 1. Äääh, en itse varmaan kestäisi olla töissä tuollaisessa paikassa.
  Ja toivon, etten joudu vanhana tuollaiseen paikkaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle se on paikka, jossa voin auttaa vanhuksia. Yksikään työntekijä ei haluaisi tuommoiseen paikkaan hoidettavaks!

   Poista
 2. Seuraan omaa äitiäni hoivalla...tiedän, ettei hän pysty syömään kuin syötettynä ja juomaan juotettuna, ei saa edes otetta nokkamukiinsa saatikka pystyisi nostamaan itseään istuma-asentoon, eli millä juot. Olen aika vahvasti sitä mieltä, että vanhuksemme joutuvat näkemään janoa tai jos ei janoa, niin ainakin kokevat nestehukkaa. Itse en pystyisi olemaan töissä hoivalla, osa töistä jäisi taatusti tekemättä, jos jokaista vanhusta syöttäisi ja juottaisi tunnin, ainakin tunnin. Banaanin syöttäminen äidilleni kestää tunnin. Paha mieli. Toivon, että saan itse lähteä ennemmin täältä kuin elää niin kuin äitini 90-vuotiaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka meijät hoitaa, kun yhä harvempi nuori haluaa vanhusten/sairaitten hoitajaksi. Kyllä vanhukset on syötettävä ja juotettava, vaikka siihen kuluisi aikaakin.

   Poista
 3. Ihmettelin samaa oman äitini kohdalla, vastattiin että sillä tavalla ylläpidetään potilaan omatoimisuutta. Äitinikin kohdalla kun toistuvat aivoinfarktit vei sitä tosi nopeasti huonommaksi, niin ei mielestäni ollut järkeä odottaa omatoimisuutta. Eihän se edes vielä motorisesti toimintakykyisenä tiennyt, mitä jogurtille piti tehdä, eikä se myöhempi toimimattomuus ollu sen "oma vika". Mulla oli onneksi mahdollisuus käydä sitä kerran päivässä syöttämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen omatoimisuuteen vedotaan liian usein, jos vanhus ei ole kuntoutumassa, silloin häneltä ei voi vaatia omatoimisuutta.

   Poista
 4. Kamalaa. Nostan hattua, että pystyt olemaan siellä töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantis! Minä joustan mieluummin omista töistäni ja autan vanhuksia pikku asioissa, jotka on heille tärkeitä :)

   Poista
 5. Oikein Ihanaa ja Nautinnollista Juhannusta Sinulle.

  VastaaPoista
 6. On tuo työpaikka aika rankka. Toivotan sinulle iloista juhannusta.

  VastaaPoista