lauantai 16. elokuuta 2014

Hajanaisten kenkien lotinaa

On nähkääs joskus kuunneltu Jaakko Teppoa. Tuota lotinaa kuulu tänään mustikkametässä, mulla on kumpiki kumppari hajalla. Maasto oli märkää eilisen runsaan sateen jäläkeen. Mustikoita oli vaaran reunamilla hyvin kitsaasti, mut kohtuullisen kokosia. Äijä potalti vaaran päälle ja olin kuulevinani myöhemmin askelia lähempää. Huutelin, vislasin ja keräilin marjoja. Jonkun ajan kuluttua alko kuulumaan huutoa, äijä oli käyny jo mökillä ja tuli haeskelemaan minua. Vajaa litra on niitä marjoja pakastimessa, ei minun.

8 kommenttia:

 1. Eipä ole täälläkään päin mustikoita. Iso harmi.

  VastaaPoista
 2. Meillä niitä vielä on, vaikka poimijoitakin on ollu. Aattelin huomenna lämmittää uunin (siis ihan tavan sähköuunin) ja tehdä piirakan, hain siihen mustikat äsken. Kala pääsee sitten piirakan jälkeen sinne uuniin...

  VastaaPoista
 3. Minä sain pakasterasiallisen lahjaksi mustikoita, saan siitä yhden piirakan. Meillä kun kumpikaan ei mene enään metsään joten olemme ostomarjoissa ensi talven.

  VastaaPoista
 4. Rantis-olishan se mukava, jos ois vaiks puoli sankollista saanu.
  Sanna-kuulema ihan etelässä ja P-K:ssa ainaki on mustikka, paikoin runsaasti.
  Sirkkis-pääsette kuitenki maistelemaan :) Pikku hiljaa meilläki menee siihen, että saa perilliset kerätä omat marjansa. Käypi itelle niinkauan, kun pystyy.

  VastaaPoista
 5. Vajaa litra, eh ;)

  VastaaPoista
 6. Jos menet vielä metsään, niin ole nyt sitten varovainen, oli kengät ehjät tai rikkinaiset. Sielä on käärmeitäkin!! Sen takia mun marjani ovat aina metsässä! Se litrakin! Luin muutkin postauksesi, tuollaisesta suklaanteosta en ollut kuullutkaan!

  VastaaPoista
 7. Susu-äläppäs nyt! Pakastimissa on kaikkea muutaki, nyt on tyydyttävä vähiin mustikoihin :D
  Vilukissi-en oo ikäkuuna päivänä nähny luonnossa kärmeksiä!
  Raakasuklaita on luontaistuotekaupoissa.

  VastaaPoista
 8. Suuret kiitokset äitylille pakastimen täytöstä :) Tiiä vaikka mieki saisin kohta kerruun lopettaa ko poika jo alottaa.

  VastaaPoista