keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Säähvöä

Kolmas ukkosilta jäähytti vasta sään, nippanappa +15. On helppo hengittää, eikä ulkokasvustot tarvii kastelua.
Mulla on meneillään siirtymävaihe sähköisiin resepteihin, ihan vapaaehtosesti. Äijältä siirrellään sähkösiksi kysymättä mitään?! Kävin toista viikkoa sitten apteekissa ja kysyin yhtä lääkettä tietäen, etten sitä saa silloin. Vastattiin, ettei ole voimassa olevaa reseptiä. Kotona alotin kiivaan haun ja kävin kysymässä arvauskeskuksen luukultaki. Alotin viimesen listan. Ei missään, kysyin apteekista, ei, eikun on se täällä. Lääkäri on kirjottanu yhen satsin ja reseptiarvauskeskus ei osaa lukia, et siinä ois enemmän. Se on 3 euroo ja kaks viikkoo. Pää paisu ja näin punasta!! Josko sais kuitenki nopiammin: Joo soita sinne ja kysy? No, viikon päästä pitäs saaha.
Montakos vuotta nää sähköset on ollu käytössä? Eikö lääkärit saa opastusta osatakseen kirjottaa oikein? Eikö apteekista voitas laittaa uusintaan, kun näkevät, ettei se muuten onnistu? Miksi minun pitäs kärsiä ja maksaa vielä ylimäärästä?
Muuten onki tasasen tavallista, lonkka ja polvi ei parantunu, särkylääkkeitä ja voiteita kuluu.
Kortteja olen myyny huutonetissä ja yks isompi satsi pitäs laittaa menemään. Vaatekaapeissa käy kuhina ja suunta roskikseen, on pakko saaha kämppää taas tyhjemmäks. Oikeestaan se suuntaus on koko ajan, vaikkei täällä mtn tulosta näy. Ostin jopa kalkinpoistosuihketta, joten poistun kylppäriin kokeilemaan sitä, hyvin, hyvin ennakkoluuloisena!

14 kommenttia:

 1. Ei multa kyllä mitään kyselty, sanottiin vain. Eikös se ole enemmän sääntö kuin poikkeus jo? E-resepti meinaan. Tosin mies sai sairaalan ensiapupolilta vanhanaikaisen KÄSIN kirjoitetun reseptin mukaansa, että ei kaikki niitä käytä. Se on siitä näppärä, että pääsee ite kattelemaan, mitä lääkettä on jäljellä ja vanhentuuko resepti milloin.

  Mutta mistä sun pitää maksaa??? Mikä niin kauan kestää ja vielä maksaakin?

  VastaaPoista
 2. eResptillä on vielä monia ongelmia. Se on käytössä vain rajallisessa määrin, esim TAYS antoi minulle paperireseptin vaikka kuntamme ja Tamperekin on eReseptin piirissä. Samoin lähes kaikki yksityiset terveysasemat kirjoitavat vielä paperirespoja.
  Tietosuoja edellyttää, että henkilön reseptejä EI saa siirtää sähköiseen muotoon, ennenkuin hän on antanut siihen luvan. Törkeätä jos se tehdään ilman lupaa.

  Toinen juttu on sitten se, että kaikki lääkärit eivät osaa järjestelmää käyttää. Olen itse antanut yhdelle tk:n lekurille opastusta miten uusia respa.

  ERespakin kannattaa uusia terveydenhuollon pisteessä, koska apteekki ottaa palvelumaksun oman mielensä mukaan, täällä se on 2 euroa per respa. Mutta kuulin, että lähikunnassa joku apteeksi ottaa 5 euroa per respa. Tulee lääkkeille hintaa.

  Monet kehuvat, että kätevä tuo sähköinen, onhaan se jos sulla on kaikki respat siellä ja toimiva henkilöstö terevysasemalla. Näkis vaan :(

  VastaaPoista
 3. Luulin että puhut sähköistä jotka oli poikki maanantaina ja siihen liittyvistä seurauksista. Heh.

  Viime yönä ihan vilutti jo yksinäistä ohkasen peiton alla ikkuna auki. Ja viileetä oli tuollakin kun lääkärissä tyttöä käytin.

  VastaaPoista
 4. Sanna-onhan se joku tavotevuosi, mihin mennessä kaikki reseptit ois eetä. Siitä reseptin uusimisesta ja 2 viikkoa ois menny apteekin kautta. Nyt sain kelan kautta viestin, et se on uusittu!
  Rantis-kaikki ajetaan koneille, minusta e-respa on ollu käytössä niinkauan, et tuntus jo pitävän toimia! Miten sen uusii terv.huollon pisteessä??
  Outi-on sähköä ilimassaki ja minussa(aika ajoin) :) Vielä tarkenee lyhythihasessa ja Mäntykenttä sano, et huomenna lämpenee, jihaa, vai ei!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kunnassa eRespa uusitaan siten, että soitetaan terveysasemalle ja luetellaan lääkkeet, jotka hoitsu sitten pytää lääkäriä uusimaan. Toinen vaihtoehto on uusia apteekin kautta, jolloin maksua menee 2 euroa per respa.


   Ei eRespa toimi vielä yksisyisellä puolella kuin ihan harvoilla. Se on niin kallis investointi koko ohjelma niille. Nyt suunnitellaan vasta halvempaa nettiversiota (ohjelma on palvelimella), jonka yksityiset voisivat ottaa käyttöön edullisemmin, koska silloin ei tarvitse ostaa sitä koko pakettia vaan ottaa selaimella yhteys. Tälle käyttöönotolle oli takaraja jos toinenkin, mutta se on koko ajan siirtynyt.

   Poista
  2. Piti vielä lisätä, että kun lääkäri uusii eRespan, niin ohjelma lähettää Kelan nimissä automaattisesti tekstiviestin uusimisesta jos on antanut puhelinnumeronsa. Kela ei sitä lähetä.

   Poista
 5. En tienny tuota, että apteekki tahtoo maksun uusimisestakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oon käsittäny, et uusiminen on ilmasta! Peestä tuoki....

   Poista
  2. Minä olin apteekissa ja meinasin uusia sieltä, mutta kun kuulin maksun niin soitin terveysasemalle. On jopa kuulemma apteekkeja, jotka eivät ota maksua, mutta usein se on 1-5 euroa per respa.

   Poista
 6. Minä siirryin sähköisiin oisko ollut viime vuoden alussa. Ensin olin vastaan(niinkuin AINA kun joku muuttuu!! :) että kakka juttu, ei tää toimi1 Kun kaikki respat oli saatu sinne ja asia tuli tutuksi niin voin sanoa: kyllä toimii! Minä teen uusinnan niin että soitan arvaukseen ja kerron että "asperiini" on loppu. Tähän saakka kaikki on uusittu 2-4pvän sisään....:) ja txtari ilmoittaa! Ja joo, apteekissa perivät maksun, en kyllä tiä mistä se maksu koostuu!?
  ps. yritähän pärjätä niitten korrties kanssa! :D

  VastaaPoista
 7. Minun kaijkki reseptit on sähköisiä jo toista vuotta. Homma on hyvin pelittänyt ja uusimiset myös ja ei ole tarvinnut maksaa uusimisesta. Täytyy ruveta seuraamaan jos meilläkin tulee uusimismaksu.

  VastaaPoista
 8. Rantis-kiitos tiedoista! Mulla taitaa jäähä uusimissoittelut, kyselen vähän apteekkien hinnottelusta, kun netissä eivät apteekit ilmota mitään.
  Sini-en miekään taivu muutoksiin ensmäisenä! Toisilla pelittää hyvin, mut on siinä omat riskinsä, kun kaikki on koneilla. Nyt jo alan pärjätä tän korttimäärän kans :D
  Sirkkis-Hyvä, että vielä löytyy apteekkeja, joissa palvellaan!

  VastaaPoista
 9. Meillä kumisee ukkonen ja sade ropisee nyt ...23:ta tuntia! Illalla pitäisi kesäteatteriin, yritän uskoa ja luottaa säätiedotukseen, minkä mukaan sade loppuisi klo 17..saas nähdä. Mä aloin syödä sitä Vitaepro:ta, kuulin tuttavaltani siitä niin hyvän jutun, että päätin, että mä kans. Viime elokuussa istuin nivelsiteiden pettäessä huonon polven ympäriltä yhden illan pyörätuolissa ja loppuviikon kuljin kainalosauvojen varassa...nyt olet syönyt ed.mainittua 10kk ja tunnustan, että voisin juosta rappuja ylös ja alas, eikä ole kipuja. Eihän tommoset mitään paranna mutta jotakin ne kuitenkin tekee tai ainakin teki mulle! Ja tälle tohtorisnaiselle, joka oli aloittanut syömään, kun sanottiin, että liikuntakykyä on enää nimeksi edessäpäin. Tuolla hän nyt lenkkeilee kaikkina iltoina! Mulla on nyt osa resepteistä sähköisiä...en vaan tiedä, miten toimitaan, kun alkaa loppumaan virta niistä...?? Vai kalkinpoistoainetta...mä en niillä oo onnistunut samaan aikaan mitään näkyvää. Eikä Andykään räjäyttäny likaa pois. Huoh

  VastaaPoista
 10. Vilunenkissi- Tanssippas nyt kuivatustanssi, kun oot hyvässä kunnossa :D Vitaepro, pittääpä tutkia tarkemmin. Kuulema voip soittaa tai laittaa, vaikka lapun omaan tiimiin, et lekuri käyttää töpseliä seinässä. Kävin tännän toisessa apteekissa ja heilläki maksaa 3e uusinta (siinä voi uusia samalla hinnalla, vaikka kaikki).
  Kyllä tuli hienot kaakelit, kun oppi vain olemaan hengittämättä, ensin olin 15 minsaa huokumatta, sitte meni jo puoli tuntia. Hyvin ehin siinä ajassa harjata, huuhtoa ja pyyhkiä loput paikat :D :D

  VastaaPoista