torstai 4. heinäkuuta 2013

Kaiken se kestää..tai ainakin melekein

nimittäin minunki pinna. Kaks viikkoo kestin neljää kesätyöntekijää, jotka olivat tällä kertaa suomalaisia. Yritin tosissaan keksiä heille töitä, vastaus oli yleensä se on tehty, nyt ei voi, kun.......tai sit ollaan viis minsaa pois ja tullaan kysymään, mitä me nyt tehtäs. Jokanen päivä joutu muistuttamaan samat asiat, kun ajatukset ei nuorilla pysy kasassa, kun ei kiinnosta.
Nyt on sit kuukauden mamu, joka tekee kaiken ennenkun ajattelee. Uskomattoman paljon menee omaa aikaa kulkea perässä ja muistuttaa ja muistuttaa.......
Lisäksi on tulossa mamu lomittaja, joka syrjäytti minut toisella osastolla, vielä hoonompi soomi, kun edellisellä. Jos on suomalaisesta kyse vaaditaan koulutusta tai ainakin vankkaa ammmattitaitoa!
Siivoushan on helppoa, mut sairaalanomaisissa tiloissa on hygieniataso hieman erilainen ja aina on muistettava tarttuvat taudit. Ruuanjakokin on helppoa, kun heinänteko, mut jos viekin allergiselle ihmiselle väärän ruuan, voi henki lähtiä. Jne...

Toinen asia, jonka taas koin, kun oon näköjään naimisissa työkkärin kans hamaan loppuun asti. Minulle soitettiin TE-keskuksesta ja kyseltiin ne asiat, mitkä yleensä täytetään lomakkeeseen, kun jäähään työttömäks tai pitemmän työrupeaman jälkeen. Eli onko yritystoimintaa itsellä tai perheenjäsenillä ja plääplää. En tiedä mitä etelässä kysytään, mut täällä kysytään, onko sinulla poroja?
Sitten minun piti kirjoittaa kauheen tarkka ja tärkiä selostus MIKSI olen irtisanoutunut työstäni, jota tein kuukaudessa n.6-10h. Kaikista tärkein kysymys oli, haetko ja oletko valmis kokoaikatyöhön? Sitähän mie nyt just teen!!!

7 kommenttia:

 1. On toi sellaista pilkunviilausta kuin kiusaa jos vaikka voisi syyn kurmuuttaa työtöntä.

  VastaaPoista
 2. Touhu on mennyt ihan käsittämättömäksi ja niitä v***n kiintiöpakolaisia paapotaan ihan liikaa. Että mä näen punaista kun suomalaisella - siis oman maan kansalaisella - tarvii olla joka saatanan propuska järjestyksessä, kun taas joku savannien savijalka kelpuutetaan työhön tuosta vaan vaikka ei edes kieltä osaa. Perkeleen kukkahattutädit ja niiden pumpulimaailma.
  Anteeksi sangen runsas voimasanojen käyttöni mutta hei ihan oikeesti, eikö pitäisi ensin oman porukan (ei kaikki yritä laistaa duunista) asiat laittaa kuntoon ja sitten - mikäli rahkeet riittää - keskittyä Yön Timoihin sun muihin jalla jalla-porukoihin.

  VastaaPoista
 3. Multakin kysyttiin onko poroja.... minä taisin näyttää siltä että on kahden puolen puuta mutten kerro... kuuluu kysyä.. voisi olla.

  Minullakin on huono asenne (sitähän se on)kesänuoriin... jos vain pääsisi helvetin etäälle mokomista. Vaikka nytkin oli kyllä ihan toimelias nuorimies joka sai kärtytkin nöyristymään.

  VastaaPoista
 4. Kysyivätkö oletko raskaana? tai kenenkäs tyttöjä sitä ollaan? Minä kuulin nämä kysymykset muinoin työpaikkahaastattelussa :D

  VastaaPoista
 5. Sirkkis-tätähän tää on!
  Peppone-minusta kunnon suomen kieli ois eka asia, mikä pitäs olla ehtona työhön pääsyssä. Onhan meillä venäläisiä ja virolaisia lääkäreistä hoitajiin. Omat ongelmansa kuuluu olevan heilläkin. Itsellä työmäärä lisääntyy, kun kokemattomilla on hyvin suppeat työkuviot.
  Outsa-on mullakin poroja ainaki suodattimessa :D Yhen kesänuoren kestää kerrallaan, JOS häntä voi kuljettaa matkassa töissä. Herra varjele 4 kerralla tuommosessa työpaikassa.
  Enkuli-Minusta näkevät, et paksuna ollaan koko ajan :D Nuorempana pääsin varmaan joskus vahingossa töihin, kun kuulivat nimeen yhen kirjaimen liikaa :D

  VastaaPoista
 6. Vai että onko poroja;D Ei täällä etelämpänä kysytty mitään, olisi voinut vaikka lehmiä olla. Yksi perhe, molemmat vanhemmat työttömiä, tässä kylällä, pitää kanoja ja myyvät kananmunia, työkkäri ei tiedä mitään, häh-hää;)

  VastaaPoista
 7. Rantakasvi-siitä tuliski mojovat sanktiot, kun tulis ilmi :D Niin, kysyttiinhän multa vielä, olenko tehnyt vapaaehtoistyötä tai onko muita laupeidentöitä tullu harrastettua! Minä onneton unohin sanoa, miten nostin yhelle mummelille kakskyt senttisen, kun sillä ei pysyny koprassa se :D

  VastaaPoista