perjantai 30. syyskuuta 2011

Kaali on syksyn ruokaa

Tykkään kaalikeitosta ja kaalilaatikosta, mutta parasta minusta on kaalimössö. Aloin tekemään tätä sillon, kun Rasta alko kasvissyöjäks(ja mieki). Yy, kaa, koo, mmm n.16-17 vuotta sitte. Kumpiki taitaa olla nyt sekasyöjiä ja oisin tähänki ruokaan laittanu poron jauhelihaa, jos ois sattunu olemaan. Ei se liha ole kuitenkaan ruokalistan ykkönen. Pilkon keräkaalin kattilaan, tilkka vettä, sipulia, porkkanaa, pottuja, mausteita. Hauduttelen kypsäks ja siinä se on.
Lapsena oli yks syksyn varma ruoka tappaisrokka ja muistelen, että harvemmin syötynä se oli ihan hyää ;)

5 kommenttia:

 1. Mä olen ollut kasvissyöjä parikymmentä vuotta ja teen tuollaista mössöä ilman perunoita. Kaalin, sipulin, porkkanan ja mausteiden lisäksi mukaan lorahtaa siirappia sekä juustoraastetta. Kaalit, lukuun ottamatta ruusukaalia, maistuvat minulle.

  VastaaPoista
 2. Minä olen kokoikäni ollut huono lihan syöjä. Kuin ittekseen se loppui yli 30 vuotta sitten. Minulle maistuu kaikki kaaliruuat ja hapankaali on oikea intohimoni. Aina kun tuo minun maha venkoilee niin nopeasti hapankaalia niin elo luistaa paremmin. Monille se on kuin kirosana vaan hapankaali sopii jokaiseen vatsaan ja sillä on hoitava vaikutus. Tuo sinun kaalimössö sai taas innostuksen kaalilaatikkoon. Siitä tulee ihanaa kun laittaa sieniä ja raejuustoa lihan sijaan.

  VastaaPoista
 3. Bullukat-siirappia en käytä, kun minusta porkkana makeuttaa tarpeeks. Mmmm juustoraaste vois olla hyvää...
  Sirkkis-enpä ole vieläkään saanu aikaseks maistaa hapankaalia, saati tehä sitä. Raejuusto, joo ihan sopivaa kaalin kans ja muutenki ;)

  VastaaPoista
 4. Mössö oli hyvää pitkästä aikaa, kiitos! Eikä kyllä kaipaa lihaa yhtään :)

  VastaaPoista