lauantai 6. tammikuuta 2018

Loppijaista

Tunnustan olevani sen verran mehtäläinen, et käyn harvoin syömässä ulukona. Vähiten nakkareilla, hamppari- tai pitsapaikoissa. Joskus salikamun kans salaatilla. -90 luvun alaku puolella oli ihan toisin, sillonkaan ei käyty missään eksoottisissa paikoissa, paitsi ulkomailla.
Siitä lähtien on rahatilanne ja laiskuus sanellu ruokapaikat.
Viime viikolla sain äijän lähtemään thaikkuravintolaan (ruokalaan). Täällä on aika uus Thai-Roi paikka, käytiin siellä puffettiaikaan. Ruoka oli ihan maukasta, eikä kovin lihottavaa. Ainut miinus oli äijän lautasella ollut hius, joka ei ollu minun.
Ens kuussa aiko lähtiä jopa toisen kerran kyseiseen paikkaan :)
Kiinalaiseen (ainaki 3kpl) tai intialaiseen on turha houkutella.

Mie oon tytön koiran virallinen lenkittäjä tai toisin päin :) Viime viikon lenkillä näin joen rantapuussa minulle tuntemattoman linnun, eikä kameraa matkassa. Lintu näytti olevan yksin ja toisena päivänä tunnistin sen auton ikkunasta samoilla paikoilla. Katoin ensin sen todella pieneksi varikseksi, lintu oli tumman harmaa selkäpuolelta, pyrstö ja siivet myös. Kaula ja rinta oli pystyraitanen kelta-mustalla värityksellä. Pyrstön alla oli valkosta, nokan muotoa en ehtinyt nähä, ei ainakaan kovin värikäs.
Lyhempi ja pulleampi kun räksä, luokittelin sen kuiten rastaaksi, vaikkei vastaava löytyny kooklettamallakaan.

Aatelkaa vuos alussa ja kaks ihmeellistä kokemusta :D

12 kommenttia:

  1. Siis mitä tämä vuosi ehtiikään tuoda tullessaan, kun jo kaksi ihmeellistä kokemusta!

    Ihanaa, että sinulla on koira, joka ulkoiluttaa sinua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii-in Susu, ihmeellinen vuosi tulossa :)
      Tytöllä on vanha seropi ja käydään siellä (melkein) päivittäin. Ei koiraa voi vastustaa, niin innokkaasti on lähössä lenkille!

      Poista
  2. Loppiaista sinnekin!
    Thai - ruoka on hyvää, olen käynyt muutaman kerran ja tykkään muutenkin noista "itämaisista" mestoista koska olen vähän maustetumman ruoan ystävä. Onhan suomalainenkin rafvintolasafka ihan hyvää mutta silti.

    Maikkarin saitilla oli kans jostain harvinaisuudesta, mikälie tervamustaleppäkiurueikumelkeivarpunen se oli ja stiä myöten siellä oli suomen kaikki bongarit ja muut, oudot hiihtelijät norjalaisine villapaitoineen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pasteur Palmun alta :)
      Onneks ruoka ei ollut liian maustettua, no en syöny sipulikeittoa loppuun.
      Ahaa, maikkarin sivuja on vilkastava. Luulen, että näkemäni lintu on ihan tavis tai oon tavallista tyhmempi (niin oonki) :)

      Poista
  3. Hyvää loppiaista. En ole maistanut Thai-ruokaa. Luulisin, että siinä on mausteet kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos enkuli!
      Tuossa ruuassa ainaki oli mausteet ihan kohillaan :)

      Poista
  4. Thai-ruoka, kiinalainen ja muut sieltä päin ovat hyviä. Treella käydessä poiketaan usein kiinalaiseen lounaalla. Melko edullista ja buffetista saa ottaa mitä mielii. Lämpöiset kasvikset on hyviä.


    Koira on kyllä hyvä ulkoiluttaja, meillä on joskus hoitokoira ollut viikon ja sen jälkeen olen ollut ihan puhki. Ehkä yritän liikaa, koira pääsee ulos kun vain käväsee ovella yrittämässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa paikassa vois olla kehittämistä siinä, että lämpimät ja kylmät ois eri altaassa. Ruoka oli hyvää, enkä ainakaan minä syö päivittäin noin monipuolisesti!
      Nova koiralla on takapihalla iso aitaus, kovalla sateella tai pakkasella se uskoo kuitenki, että etupihalla on parempi sää :)

      Poista
  5. Koirat on hyviä liikuttajia, paitsi sillon ku ne parkkeeraa syliin sohvalla, niin eihän siitä raaski sitten nousta...

    Elämä on pieniä ja isompiakin ihmeitä, kun sen kannan ottaa :) tykkään kyllä itämaisesta muonasta kans. Susheja karsastin pitkään, mutta kun yks tuttu opetti syömään niitä, niin söisin niitä (tai tiettyjä susheja) sitten vaikka kuinka ja paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ei kauheesti kiehdo lenkille lähtö -22.

      Jääköhän mulla sushit maistelematta :)

      Eilen paisto aurinko puitten latvoihin piiitkään aikaan :)

      Poista
  6. Kiva kuvitelma tuntemattomasta linnusta. Taisi olla
    Nucifraga caryocatactes - engl. - spotted Nutcracker.
    Suomeksi: ?
    Variksen sukulainen, vähän pienempi, mutta nopealiikkeisempi, olen pari kertaa omiin silmiin nähnyt. Terveisiä Tallinnan lähistöltä, mummeli.

    VastaaPoista