keskiviikko 3. elokuuta 2016

Loppukesää

Nyt on päästy niistä älyttömistä helteistä, niin tullee vettä ja ukkostaa. Äijä on hakenu jonkin verran mustikoita, jotka riittää meille ja tytölle, kun ei ole isoja pakastimia. Tännään työnnyin vattupusikkoon (ainut vapaa), puska oli märkä kun mikä ja alko satelemaan. Kävin vaihtamassa kuivat vaatteet ja kävin toisen yrityksen, yht.n.4,5 l. Poikanen söi niistä osan. Äijälle annoin seuraavaks työks viinimarjojen kerruun, yritän höyryttää mehua aina aamuvuorojen jälkeen. Työt ehtii onneks loppua, kun tulee puolukka aika, viime talveks ei saatukaan yhtään puolukkaa.
Ens viikolla alkaa koulut ja kesä kääntyy syksyyn.
Tältä kesältä jää luultavasti mieleen runsaat ukkoset ja työpaikalta muutamat ikävät tapaukset.

8 kommenttia:

 1. Minä olen jotenkin välttänyt ukkoset, kerran olen tainnut kuulla jyrähdyksen.

  Äh, työpaikan ikävät tapaukset eivät ole mukavia, toivottavasti on ohimenevä hankaluus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin tuossa ainaki 12 ukkospäivää, eka oli jo toukokuussa.
   Onneks työpaikan huolet on ohimeneviä, näillä näkymin mulla on puoltoista viikkoa töitä :)

   Poista
 2. Työpaikoilla soisi tapahtuvan kyllä joskus, mutta mieluummin niitä mukavampia asioita. Tai mikä mie olen puhumaan...

  Mie sain muutaman desin mejän pihan vattupuskista :) olis pitäny mennä ennen rankkasateita, ehtivät hakata kypsät maahan. Ja ilman koiria, jotka syö matalallaolevat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillinen naisvaltainen ala, jossa alkaa kyllästyttää jatkuva juoruilu, kateus ja mollaaminen. Eniten minua kyrsii se, kun ei uskalleta tunnustaa, jos on tehnyt väätin tai jättänyt tekemättä. Mie en ainakaan oo täydellinen ja uskallan sanoa sen.

   Poista
 3. Ukkoset jäävät mieleen täälläkin ja varsinkin nuo rankat sadekuurot.

  Vattuja on meillä onneksi omassa vattutarhassa riittävästi ja ylikin. Kammoan jotenkin luonnon vattupuskia, kun lapsena aina sanotiin, että niissä on käärmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kevät mieki puhun miten pitäs käyvä kahlaamassa käytävät kaksmetriseen vatukkoon, joka kerta se jää. Siellä on yhtä pitkiä viholaisia ja maahan kaatuneita varsia, ettei ole mikään helppo rämpiä siellä. Tulis puhtaampia vattuja, kun saisivat ilmaa ja valoa. Mie en oo vielä tähän ikkään nähny luonnossa käärmettä.

   Poista
 4. Teillä on nyt marjaisaa aikaa. Minä en saanut mansikoita pakkaseen lainkaan, oli se loma jus kun olisi pitänyt olla kotona.

  VastaaPoista
 5. Hankalaa on marjastus, kun sataa niin usein, mutta onhan se yritettävä :)

  VastaaPoista