sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mökin kohalla on joki lähes sula. Käytiin hakemassa sieltä pyörä ja grillattiin samalla reissulla vähän makkaroita. Keskimäinen lapsukainen oli matkassa, käveltiin rantajäätiköllä. Mahlaakin ois voinu jo valuttaa, siihen ei ollut varattu aikaa, joten seuraavalla kerralla sitten. Loppujen lumien hävittyä paljastuu pihan kauheus, siellä on kaikki puitten lehet, ne ei nimittäin liikahtaneet syksyllä mihinkään :(  Aurinko helli meitä koko päivän ja teerenpaskat alko kukkimaan poskipäillä :)

11 kommenttia:

 1. Voi että, tuota jokea tuli taas niin ikävä...

  VastaaPoista
 2. Kuivalla maalla kasvaneelle pennulle pienestä pitäen on hoettu että vesi on vaarallista. Äiti osasi uida heikosti, isä ei ollenkaan. Järvessä on iilimatoja rannassa joten koko ajan pitää liikkua.

  Joki jäi aivan tuntemattomaksi kovan virran hallitsemaksi asiaksi.

  Tänne muutettua olen alkanut muuttaa käsitystä kuullessani puheita toisten suista. Ymmärtänyt jokien merkityksen täällä kuten ymmärsin ison järven merkityksen kulkureittinä kaukaiseen kirkonkylään ex-kotipaikaltani ja ravinnon tuojana.

  Ja ylpeänä ajatellut että toinen täällä olevista joista on pisin.

  Tutustunut ja alkanut pelon sijaan ihastumaan jokiin täällä. Asettumaan asumaan joenrannalle vaikkakin aika kauas sieltä mutta minun silmin varpaat likuaa jo rantaveessä, vaikkei tulva-alueella ihan ollakaan.

  Onneksi en opettanut samaa pelkoa omiin lapsiini vaan ne exän vanhempien luona saivat päivät olla järvessä pelkäämättä iilimtoja, joiden tarkoitus oli pitää meidät liikkeessä jottemme jaksaisi kauaa järvessä melskata, sillä uintipaikkaa edelsi ruuhimatka joten vahtimiehille reissu oli työläs.

  Nyt tämä muistelu loppuu tähän.

  VastaaPoista
 3. - Joet merkkaa minullekkin yhä enemmän, ymmärrän ikäväsi!
  Outsa-Sama täällä, kuivalla maalla kasvoin ja vaikkei peloteltukaan vedellä, ei sen kans tullu tutuksi. Nyt joet on jokapäivästä elämää ja veden juoksu rauhoittaa kummasti mieltä.

  VastaaPoista
 4. Tuo virtaava vesi on huikeaa aina keväällä.
  Lapsena meillä oli Porvoojoki melko lähellä ja sitä tuli seurattua keväällä tiiviisti.

  VastaaPoista
 5. Ne liikkumattomat maassa olevat lehdet ovat toimineen hyvänä lannoitteena, ei huolta!

  VastaaPoista
 6. Ihana jokimaisema teillä ja siis puuhastelua tiedossa.

  VastaaPoista
 7. Rantis-aiemmin en ymmärtänyt miks jotkut halus mennä kattomaan jäitten lähtöä, mut onhan se jotenkin vaikuttavaa. Kuovit on tulleet huutelemaan, ettei kannate mihinkään jäälle mennä!
  Ehe, ehe Susu :D
  Sirkkis-kieltämättä kaunis paikka :) Mökki on pieni, mut piha iso, joten puuhaa riittää.

  VastaaPoista
 8. Kurkkaa blogiini, siellä olisi uudelleen aloitettu musiikkihaaste odottelemassa

  VastaaPoista
 9. Vilukissi-täällä ihmetellään kevättä avoimin silmin ja korvin. Tänään oli ihmeen lämmin päivä, vähän tuuli viilenti ja pilviäkin oli taivaalla. Loput säpona :D

  VastaaPoista