sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tropiikissa

Meillä oli varattuna lomaosakkeitten esittelyn vuoksi 2 edullista yötä Kuusamon Tropiikkiin. Mie en ollu kovin innokas kipiänä lähtemään, kävin vielä perjantaiaamuna lekurin luona, sain antibiootit ja silmätipat. Lähettiin sitte aurinkoisena perjantaina ajelemaan Posion kautta. Ite hotelli-kylpylä rakennus oli aika valtava ja ympärillä tietenki mahoton mökkejä ja taloja. Kylpylä oli melkosen vaatimaton sisältä, yksi kiemurainen allas, jossa 4 yksittäisen ihmisen poreilupaikkaa. Yhden seinämän valtavan kova "kaatosade" ja yksi vettä valuttava pylväs. Lapsille tietenki pakollinen liukumäki, suurin osa altaasta oli matalaa, pieni osa, jossa just pystyi uimaan jonkun kauhasun.
Ulkona ois ollu täysmittanen golf-rata, frisbeegolf rata ja lenkkeilymaastot. Mikään noista ei kiinnostanut ja Kuusamon keskustahan on pieni, joten sieltäkään ei löytynyt mahottomia. Pysyteltiin huoneessa, nukuttiin, luettiin ja töllötettiin telkkaa. Perjantai-iltana sairastin vielä lievän mahatauvin, nimitin sen yksityisvessaesitykseni Kaasua Kuusamossa!
Osake esittelyssä huomattiin, et tää ois ollu omiaan meille 20v sitten. Esitelty lomaosake ei tosiaankaan kirvoittanu meiltä ihastuneita ääntelyjä. Ovella tyrmäs niin tunkkanen ilma keuhkot, monta huonetta täpötäyteen ahettuna huonekaluja. Oli tiskikonetta, oli pyykkikonetta, astioita, jos vaikka mitä....mutta miks me lähettäs tekemään satojen kilometrien päähän sitä samaa mitä voi tehä kotona. Täällä voi kuitenkin valita päivät millon on kunnossa, että pystyy liikkumaan.
Runsas, monipuolinen aamupala oli todella iso plussa koko reissussa, sekä rauhallinen huone.
Yhtään ulkomaalaista ei sattunut työntekijöihin, eikä vierailijoihin. (jotenkin niihin on jo tottunut, joten havannoin semmosen).
Takasin päin lähettiin Rukalla käynnillä, alin kuva on sieltä, joten tunturi kun tunturi!! Ajeltiin Kemijärven kautta kotia, yhtä kokemusta rikkaampana. Pari sataa riitti koko reissuun ja puolet siitä maksoin jo viime kuussa.


7 kommenttia:

 1. En ole minäkään kylpylöistä innostunut, kun niissä ei kunnolla mahdu uimaan. Poikkeus on kai Peurunka, tuossa Jyväskylän lähellä laukalla, siellä on pitkä jokirata. Päiväseltään siellä olen poikennut.
  Mutta valmiit aamiaiset ja päivälliset buffet-pöydästä, nam!

  VastaaPoista
 2. Onneksi tuo ruoka ei vaatinut tekemistä. Noissa hotelli esittelyiden lomaosakkeita oomme kuunneltu kun kylkiäisenä saa mukavan oleilu yöpymisen. Olihan se vaihtelua vaikkei ihan mieluinen paikka.

  VastaaPoista
 3. Eipä oo tullu kylpylöitä kierreltyä, ja tiiänpähän ettei tuonne ainakaan kannata mennä. Turun Caribia oli ihan kiva. Ja ainoa tähän mennessä.

  VastaaPoista
 4. Tuollaisille reissuille ruoka-allergisen ei kannata lähteä.... ne omat eväät kun voi syödä kotonakin. Mutta ajatelkaa ettei minulla ole juurikaan mitään huvia kun ruokapuolikaan ei onnistu houkuttelemaan minnekään.

  VastaaPoista
 5. Rantis-oman kaupungin vanha, ahdas uimahalli on toimivampi kun tuo!
  Sirkkis-meille oli eka kerta käyvä esittelyssä.
  Sanna-oon käyny kaks kertaa aiemmin kylpylöissä. Oukullakin on yksi, muttei oo sinne asti ehtiny : D
  Outi-aamupalalla oli glut.pöytä ja paljon marjoja, hedelmiä, vihanneksia. Tällä vuosituhannella oli eka kerta meillekkin hotellissa.

  VastaaPoista
 6. Ääh, onko Urheiluopiston uimahallistakin tehty kylpylä??!! No, siellä olikin paljon lämpimämpi vesi kuin normiuimahallissa.

  VastaaPoista
 7. Sanna-joo Santa Sportin nimellä nykyään.

  VastaaPoista