keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Duunii

Oon käyny nyt pari päivää tutustumassa työn iloihin ja saloihin. Mikäänhän ei ole sinänsä työssä muuttunut, paljon raskasta työtä ja jatkuva hiki. Eilen oli 11 lähtijää, joten sänkyjä riitti pestäväksi, sitten vaihdettiin huoneita jne. Ilta on ollutkin sitten tulijoitten rumbaa, tänään on tutustuttava hyvin lyhyessä ajassa lähes puoleen osaston asiakkaista, ilman rapsaa. Se mikä on olennaisesti muuttunut, lyhyitä pätkiä tekevän on oltava vähintäänkin varakas. Kaupunki on ulkoistanut palkanlaskennan, kun työni päättyy 28.6 saan palkkani heinäkuun lopussa ja jos huonosti käy lisät eivät ole vielä siinä. Hyvässä lykyssä voin laittaa työtön-työssä lappuni elokuussa liikkeelle ja jos toisin, se lähteekin vasta syyskuussa.
Osastonhoitajat ovat hyvin tietoisia siitä, etten kykene tekemään pitkiä jaksoja ilman sairaslomia. Onneksi nyt on tyrkyllä hiukka nuorempia tekijöitä, jotka eivät välttämättä tule toista kertaa.
Tämä on pieni valistuspätkä niille joitten( päätä ei käännetä) mielestä kaikki työttömät ovat luusereita!

5 kommenttia:

 1. Miten ne voi noin pitkälle sun palkanmaksua siirtää? Törkeätä. Ja tuo työ on kumminkin tosi raskasta. Nuoremmat ei enää oikein moisesta taida innostua, kun pitäisi saada helpolla rahaa.

  VastaaPoista
 2. Kamalaa nuo järjestelyt, eihän ihminen joka työtä tekee voi ilman palkkaa olla kuukausia. Jaksamista sinulle ♥

  VastaaPoista
 3. Tuo mistä puhuit onkin yksi syy ettei sijaisia saa kun ei voi ottaa paria vuoroa jos ei ole rikas. Itse tai puoliso. Työttömyyskassa kun haluaa ne lisätkin tietää että osaavat kerralla maksaa oikein. Ja jos olisi jokin perusmaksu edes tiedossa niin jotenkinhan sitä, mutta kun pitää takautuvia tuloja odottaa se on ihan suoraan sieltä.

  Se mitä ulkoistus sitten on vielä merkinnyt, en onneksi vielä ainakaan tiedä kun työt ovat jatkuneet katkeamatta hyvin.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan pitänyt työttömiä tai esim sairaslomalla olevia luusereiksi! Toki et ole niin luullutkaan! Niin...ei voi kun puistella päätään, kun palkoilla leikitään noin! Mikä kumma siinä on, ettei palkkaa voida syöttää valmiiksi, vaikka ensin ilman lisiä ja sitten heti ne palkan perään. Miten voidaan ajatellakaan, ettei ihminen tarvii palkkaansa! Jokainen on palkkansa ansainnut. Kerran soittelin liittoon ent työkaverini puolesta, jonka päivärahahakemus joutui aina pinon pohjalle, jos pyydettiin jotain uutta tietoa! Sain kerran onneksi sieltä jonkun kiinni ja multa kysyttiin, että mitä mulle kuuluu toisen pv-rahat! Hermostuin niin totaalisesti, että tuli vähän sanottua ja sanoin, että jos siellä liitossa on töissä yksikin ammattitaitoinen ihminen, niin heti paikalla se paperi sille käsittelyyn, ettei kukaan voi odottaa rahaansa yli 1/2 vuotta, kukaan ei voi olla syömättä puolta vuotta!! Onneksi hänellä oli mies, joka pysyti elättämään molemmat. Rahat tulivat 4 pv:n kuluttua. Suututtaa nytkin, tietotekn.aikana ei palkkaansa tarvisi odotella!

  VastaaPoista
 5. Rantis-Näköjään voivat! Ei tosiaankaan nuoret ole halukkaita laikkareiksi. Nythän on näkynyt pitkään laitoshuoltajakoulutuksessa, että sieltä valmistuu sellaisia, joista ei kerta kaikkiaan ole töihin.
  Sirkkis-kiitos! Jäähän siinä työn ilo.
  Outi-Totta, liitto vaatii lisistäkin kopiot.
  Vilukissi-Tää on niin tätä. Onneksi minulla on lapsellinen ajatustyyli, kuten kaikki järjestyy :D Seuraavalla jaksolla mietin kaks kertaa lupaudunko töihin!

  VastaaPoista