tiistai 20. toukokuuta 2014

Tämä toimii

Netti on ranttuillu puoltoista viikkoa ja on aina ihme, jos saa jonkun sivun auki tai ees yhen kommentin laitetuks. Eikä yhtään potuta!
Kävin silmänpohjatutkimuksissa, salilla oli terveyspäivät ja siellä mitattiin silmänpaineita ja sai varata ajan ilmaiseen tutkimukseen. Olikin ihan viimesen päälle uudet laitteet. Glaukoomasta ei tällä kertaa puhuttu mitään, vas.silmässä jotain hajataittoa ja kuulema näki, että verenpaine on joskus käyny korkialla. Oon huomannu, et vasemman silmän näkö on huonontunu vuojen aikana. Nyt ei ole varaa uusia laseja, ei edes linsseja. Eikä se taija olla niin tärkeetä. En kyllä suosittele migreenipotilasta tuommosiin laitteisiin, välkky kirkkaan punasta ja kirkasta sinistä ristiä piti seurata. Kuvan ottaminen vei näön pitkäks aikaa. Nuorehko nainen puhu kirjakieltä ja hoo tuli kuitenkin aina sekkaan. Aiko tutkia kuvia tarkemmin ja soittaa, jos jotain ilmenee. Terveyspäivänä olis ollu salilla kuiva veritutkimus, makso 20e, jätin väliin. Kuuntelin toisella korvalla kuitenkin verianalyysiä, kuulema paljasjalkakävely on hyväks myös siten, että ihon läpi tulee ihmisille tärkeitä hivenaineita??
Eilen jätinki kengät pois, kun oli lämmin päivä. se on parasta mitä minun kesässä on......kävely avojaloin.
Tännään onki satanu ja vaihteeks tuullu melkosen vilposesti. Koivut ja muutkin lehtipuut vihertää ihan huomattavasti.
Kävin pankissa tyhjentämässä kolikot ja joka kerta jännään, millon se on poistettu. Ei mitään automaattia, rahat vaan pussiin ja pussi pohjattomaan kuiluun.
Lapsille on hommattu kesäisiä vaatteita ja kenkiä ja pieneks jääneitä kuskaan sunnuntaihin asti kirppikselle.
Viikonlopuksi oon toivonu mökkeilyä, saas nähhä miten onnistuu.

8 kommenttia:

 1. Sehän olikin hyvä, että ilmaiseksi tutkivat silmänpohjat. Minä voisin kyllä moisesta sen migreenin saada, herkästi autoa ajaessa tulee juuri kun aurinko 'pistää' silmään.
  Toivottavasti pääset mökille!

  VastaaPoista
 2. Mikä on kuiva veritutkimus... ilman vertako? Käytiin Kolpeneella käppäilemässä äsken.... kurkku tuli kipeäksi ja korvia kutitti... koivuhan se norkkoilli vaanimassa. Tytär nauroi että koivun oksa meinasi tuulessa mennä hänen korvaansa... voihan net olla kauniita ja niin suveen liittyviä mutta kyllä se on allergiselle kaikkea muuta.

  VastaaPoista
 3. Jokin aika sittenhän oli lehdissä siitä, kun kuivaveritutkimuksissa muka pystyi näkemään ihmisen synnit. Jos oli veri punaista, oli syntiä tehty! Ja jotku vannoo avojaloinkävelyn nimiin, kun silloin ihminen "maadoittuu" ja se taas poistaa kaikki vaivat. Tuo hivenaineiden siirtyminen känsien läpi ihmiseen kuulostaa maadoittumisen ohella semmoselta, mitä keksii vain cityihminen, jolle avojaloin kävely on ihmeellistä ja outoa.

  VastaaPoista
 4. Minä vietän avojaloin koko kesän ( ukko kaivaa tikut ja lasinsirut neulalla jalkapohjistani)

  VastaaPoista
 5. Rantis-sehän on köyhälle, kun lottovoitto, jos saa jotain ilman :D Kyllä vaan väläkytti silmissä, vaikkei mulle tulekkaan päänsärkyä.
  Outi-katoin netistä, et sen veren annetaan kuivua, ennenku laitetaan skanneriin(oisko siitä kuiva) :) Siellä Salmijärven rantamilla on alettu purkaa niitä matalampia kerrostaloja, yks rivitaloki oli hajotettu.
  Sanna-mullakin on vähän ennakkoluuloja tommosia kohtaan. Tuossa tutkimuksessa piti veren nimenomaan olla punasta!
  Enkuli-ne tikut ja lasinsirut eijoo kovin mukavia. Nuorena kävelin sänkipellollaki paljasjaloin.

  VastaaPoista
 6. Voi, mä luin, että neiti on rattuillu...en meinannu millään tajuta. Sitten jo helpotti, ku solikin netti. Sano muuta, voi kun lasit ei oisikaan tyyriitä, niin johan niitäökin alittelis mennen ja tullen ja olis hyvä olla. Mutta ei sitä vaan niin hankita 7-800e lasia tosta vaan. Mä en ole koskaan paljasjaloin, korkeintaan kotona (jos on imuroitu)... en voi sietää likaisia jalanpohjia. Kamala akka olen, liian ranttu. Mä en saa siis mitään hivenaineita. (ja sen näkeekin). sänkipellolla mulla oli lapsena lenkkarit ja sukat...kun en sietänyt kun sänki tökki kinttuihin ja tökkihän se joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 7. Tuo silmänpohja tutkimus on minullekin samanlainen koettelemus kun näkee päivän vain tähtiä.

  VastaaPoista
 8. vilukissi-ai neiti Aika, kröhöm! Juu lasit on hinnoissaan, ei pysty joka vuosi uusimaan. Kyllähän ne jalkapohjat hiukka tummuu kesän mittaan, minua se ei haittaa. Heinälaossa joutu polkemaan heiniä tiiviimpään, sillon kyllä kirveli kinttuja varsinki, kun heiteltiin suolaa.
  Sirkkis-inhottava kokemus, mutta onneksi siitä on apuakin.

  VastaaPoista