sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Nettimartan kakkupaperienkeli-vetoomus

Olin lauantaina yhdessä kässämarttakaverini Annelin kanssa askartelemassa kakkupapereista enkeleitä hoivakodissa. Asukkaat ovat muisti- ja hahmotushäiriöisiä henkilöitä. Pöydän ääreen keräytyi kahdeksan rouvaa ja pääsimme pontevalla opastuksella työn alkuun.

Voi sitä riemua, kun kakkupaperi muuntautui pitsimekkoiseksi enkeliksi. Urakoimme noin 30 enkeliä, joista kävimme osan liimaamassa asukkaiden omien huoneiden ikkunoihin. Kuulin elämäntarinoita ja monet tarinat useampaan kertaan. Meillä oli mukavaa ja leppoisaa. Lopuksi joimme yhdessä iltapäiväkahvit.

Voisitko sinä ja ystäväsi käydä joskus vanhainkodissa tai palvelutalossa?
Pieni hetki riittää.
Laulua, musisointia, jutustelua, askartelua, lukemista, yhdessäoloa.
Olisin erityisen onnellinen, jos jakaisit Kakkupaperienkeli-vetoomustani blogissasi tai kertoisit asiasta ystävillesi. Auttaminen ei maksa mitään, mutta on arvokasta. Pannaan hyvämieli kiertämään.

10 kommenttia:

 1. Oih! Ihanaa, Maarit, sä toimit todella ripeästi viestin jakasimessa. Kiitos sulle muruseni.

  VastaaPoista
 2. Voiko niihin nuin vain mennä?
  Mulla on kyllä äidin poismenon takia vieläkin sen verran suru, että varsinkin vuodepotilasvanhusten näkeminen tuottaa itkun... mutta se äidin luona käyminen kylvi mieleen sellasen vapaaehtoistyön siemenen, että jossain vaiheessa voisin tarjoutua vaikkapa syöttöavuksi tai ihan vain seuraksi potilaille. Sellaisille, joille kelpaan... onhan niitä pahansisuisiakin tapauksia, jotka lyö jos lähelle menee :)

  VastaaPoista
 3. Puhut asiaa!
  ..kiitos kortista, sekin lämmitti mieltä! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania pitsienkeleitä teitte ja mukava haaste.

  VastaaPoista
 5. Enkuli-ajatus on kaunis ja toivottavasti moni ottaa sen tosissaan.
  Nettis-vilihakat syöp hittaat! Oleppa hyvä, muru<3
  Sanna-minulla ei todella ole kokemusta vanhainkodeista tai palvelutaloista? Olisiko parasta soittaa tai vain kävästä kyselemässä. Hoitsut kyllä tuntevat potilaansa.
  Sini-oleppa hyvä<3
  Sirkkis-ajattele miten helppo enkeli ja nuin ihanan näkönen:D

  VastaaPoista
 6. Täytyypi koittaa muistaa mainita koska ajatus on hyvä. Minua tuskin päästetään vanhusten kanssa tekemisiin ainakaan omalla kylällä kun meikäläinen on leimattu sellaiseksi...hmm..päästä pideltäväksi :D

  VastaaPoista
 7. Peppone-sinähän auttelet harva se päivä kotona asuvia vanhuksia?
  En minäkään jaksa enää vapailla käydä, kun päivät jo heidän kanssaan on ja ainahan siinä ehtii työn lomassa jonkun sanan vaihtaa.

  VastaaPoista
 8. Olipas hyvä idea enkelille! Käyn viikottain hoivaosastolla, äitini on siellä ja samalla vierailen muiden vanhusten luona, jotka siinä istuvat yhteistilassa. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 9. Vilukissi-eiks ookki, nettismartta se kaikkea keksii. Sullehan tää onki sitte tuttu juttu. Samoin mukavaa joulun alusaikaa<3

  VastaaPoista