sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Joka uniaan uskoo, se varjoaan pelekää

Eipä oo nyt unien uskomisesta kyse. Yli neljänkymmenen vuojen takanen koulunkäynti alako kummittelemaan unissa. Ensin näin 2-3 kertaa painajaisen, missä ois pitäny mennä kouluun. Kamala tilanne, kun en muistanu mittään asioita koulusta, eikä löytyny kirjoja. No, siinähän meni aikaa, kun näin seuraavan unen, missä kävin jo koululla, en menny luokkaan kuitenkaan. Seuraavassa unessa menin luokkaan ja istahin tuolille, siihen loppu se uni. Tähän mennessä viimesessä unessa menin kouluun ja olin usiammassa paikassa siellä. Jotain entisiä luokkakavereita oli kans ja mulla peräti kirjoja matkassa. Yhtään entistä opettajaa ei näkyny, oli vaan yks penkillinen iso nokkasia naisia, joilla pyöri päät koko ajan. Joku sitte kerto, et hyö on uusia opeja. Saapa nähä vieläkö tähän unisessioon tullee uusia unia.

11 kommenttia:

 1. Jännää mihin mahtaa liittyä ja mikä mielesi takana on ollut sellainen joka nyt hakee selitystä ??

  VastaaPoista
 2. Unessasihan on selkeä jatkumo. Ekaksi et uskaltanut? kouluun ja viimeisimmässä on jo opettajiakin! :) Mutta miksi painajaisia? Alitajunta tietää!

  VastaaPoista
 3. Hih. Minäkin ravaan koulun rappuja ja pelkään, etten ehdi linja-autoon ja kouluun. Minä luulen, että meidän aivot järjestelevät muistoja tiettyinä hetkinä unessa - mikä säilytetään ja mikä muisto joutaa romukoppaan.

  VastaaPoista
 4. Sirkkis-aika usein joutuu ihmettelemään unimaailmaa. Kattelen monesti oikeita jännäreitäki ;)
  Sini-näissä unissa onki harvinaisen pitkä jatkumo. Monesti nään semmosia unia, missä totean, et tän oon nähny ennenkin. Yks aamu harmittelin lapsenlapselle, kun uni loppu kesken, hän totes, jatka sitten ens yönä sitä unta ;)
  Enkuli-ai, sullaki on noita kammotuksia! Tuo vois olla ihan oikee selitys...joutavatki romukoppaan, kun tulee uusia muistoja ;)

  VastaaPoista
 5. Äh, nuo unet ovat merkki ikääntymisestä :D Samalla tavalla kuin lyhytmuisti katoaa ja alkaa vaan muistaa vanhoja asioita, joita kertoo uudestaan ja uudestaan ihmisille, jotka eivät halua kuunnella. Jotenkin tutun tuntuista...
  Unessakin sitten alkaa kummittelemaan lapsuusmuistoissa.
  Huokaus ;)

  VastaaPoista
 6. Susu-AI, sitäkös se vain onkin, byäääähh!! Minä en niinkään kerro samoja asioita, mut joku on alkanu piilottaan minun tavaroita, mhyh! Ei oo kivaa...vanheneminenkaan, huokaus ;(

  VastaaPoista
 7. Mie kyllä uskon uniini, vaan en siihen, että ne mitään ennustais. Vaikka joskus on tehny senkin. Varsinkin usein toistuvat unet yrittää kertoa jotain. Mutta en silti varjoani pelkää :)

  VastaaPoista
 8. Sanna-tietyt unet ennustaa jotain, totesin 3 siskon kuoleman jälkeen. Näen niin paljon unia, että suurin osa on vaan heijastusta omasta elämästä.
  Sini-Ole hyvä :D

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoista! Sulla uni tavallaan jatkuu, muuttaa muotoaan! Mullakin on jokunen uni, joka toistuu ja se on se, että olen syntymäkodissani ja yritän kamalasti ehtiä jonnekin...sama kello seinällä mittaa aikaa ja yritän sellaisella vanhanaikaisella puhelimella, jossa on pyöreä se numerotaulu eli pyöritettävä numerotaulu, soittaa jollekin ja aina keskellä puh.numeroa unohdan sen! On aurinkoinen sunnuntai ja mulla on paha mieli...koskaan en tiedä, kenelle soitan tai mihin on kiire. Olen itse analysoinut sen, että sitten kun näen sen unen vimpan kerran, niin tiedän, ettei ole enää kiirettä minnekään, heh.
  Olit tehnyt nätin patalapun. Mulla on vielä haasteeseen vastaamatta, kun jotenkin vuodatus sai kaiken tökkimään. Mielialankin.

  VastaaPoista
 10. Vilukissi-en uskonu itekkään tällaseen jatkumoon. Ihan hauskaa näitä viime unia on ollu katella, kun ei painajaiset enää oo vaivannu. Tuo on hyvin tyypillistä, ettei unessa onnistu mikkään.
  Kiits kehasusta, aikani pyörittelin haastetta mielessäni, sitte rutasin patalapun.
  Nythän ollaanki toisessa haasteessa ja taitaa taas mulla valamistua pikku käsityö.
  Näköjään on vuodatus tökkiny, väliin ei onnistunu kommentointikaan.

  VastaaPoista