keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kintaat


Virkkasin ihan arviolta lapaset, joita ennen miehet käytti työrukkasissa. Itselle tein joku vuosi takaperin samanlaiset ja käytän niitä rukkasten päällä. Vasen on kuvassa nurin, koska se minusta on melkein kauniimpi puoli. En ole opetellut tekemään neulalapasia, vaikka vastakin ois ollu ilmasta opetusta uudessa neulekahvilassa.
Mittari näyttää -24 ja pakkanen kiristyy vielä iltaa kohti.

6 kommenttia:

 1. -24 astetta, hui!!

  Pitäisikö minunkin kokeilla virkata tuollaiset? En minäkään koskaan katso mitään ohjeita, teen ja purkaan ja joskus sitten valmistuu mitä valmistuu.

  VastaaPoista
 2. Aika kiva juttu en ole koskaan virkannut lapasia. On uusi juttu minulle. Kyllä on kylmä siellä pohjoisessa toivottavasti ei vielä tule tänne meille. Tänään on ollut tosi kova tuuli ja tuo vajaa kymmenen astetta tuntui ainakin kahdeltakymmeneltä. Meinasin jäätyä.

  VastaaPoista
 3. Susu-huii. Pakkasen kans pärjää, jos ei käy kova viima. Mulla tökki ekassa kärkikavennus, sitten tein oman "siksak" kavennuksen, tuli vähän siistimpi.
  Sirkkis-kerrospukeutuminen on ykkösasia ja suojaan vähän kasvojakin. Älähän palellu!

  VastaaPoista
 4. Mun tulikin noista rukkasista mieleen neulakintaat, joita itsekin tein muutama vuosi sitten. Löysin siivotessani yhden puolivalmiin neulakintaan kaapista ja ajattelin, että menen keväällä kansalaisopiston perinnekäsityökursille tekemään niitä lisää. Ohje on nimittäin niin vaikea, etten enää muista kuinka neulakinnas valmistuu oikeaoppisesti, mutta kyllä mä sen varmaan opin uudelleen, kun olen jo kertaallen oppinut. =9)

  VastaaPoista
 5. Enkuli-kiitos!
  Irene-tottahan sinä sen opit uuvelleen. Netistä löytyy varmaan neuvoa, jos tarvii.

  VastaaPoista