sunnuntai 8. elokuuta 2010

Mökkilauantai


Eilen olikin lämmin päivä olla mökillä, äijä haki muutaman litran mustikoita. Pienempi prinsessa kävi vattuja grillimakkaroitten jälkkäriks. Sade oli tehny tepposet, vatukossa oli melko surkea tilanne. Tytöt ui muta-korterannassa, taisi Rastakin siellä pulahtaa, vaikka vesi olikin kylymää. Kuvan on ottanu ahkera, tunnollinen tiskari, jonka intiaaninimi vois olla, vaikka: Tyttö, joka ei syö marjoja, eikä hedelmiä.

Kiitos Irene, Susu, Sirkkis ja Koivunlehti myötätunnosta!
Minulla todettiin talvella polvissa nivelrikko, nyt kesällä toisessa kyynärpäässä ja muutamassa sormessa. Selkä-jalkakivun diagnoosiks tuli lonkkanivelen limapussin tulehdus. Minulla on yliliikkuvat nivelet ja luulen, että lonkasta ja selästäkin löytyis kulumaa. Samaten kuin muistakin nivelistä, no kuvauksethan maksaa. Hyvin nihkeästi tulee tehokasta lääkettä, pitäis vaan vahvistaa lihaskuntoa. Pätkätyöläisenä käyn työterveysasemalla ja terv.keskuksessa, heillä ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Aion nyt hakea mol.paikoista kirjallisen selvityksen, joita voin näyttää myös työkkärissä.
Kaksi lohdutusta sentään sain: Lääkäri: Kun tulee ikää tulee kaikenlaisia vaivoja!!
Fysioterapeutti: Kun yliliikkuva alaselkä jäykistyy, niin kivut vähenee!!
JIHAA!!

5 kommenttia:

 1. Minulla oli tuo lonkan limapussin tulehdus viime talvena muutaman kuukauden ajan. Sain siihen kortisonipiikkejä, auttoivat aina parin viikon ajan, sitten kivut palasivat.
  No, sitten tulikin se välilevyn pullistuma ja leikkaus. Ne eivät kyllä liittyneet toisiinsa.

  Inhoja kipuja tuossa lonkan tulehduksessa, tiedän. Käveleminen ei maistunut kyllä yhtään.

  Harmi, että olet pätkätyöläinen, tuollaisessa tilanteessa vakituinen työsuhde on eduksi, kun pitäisi saada tutkimuksia ym.

  Ja nivelrikko. Huh, kyllä sinua hemmotellaan :(

  Voimia!

  VastaaPoista
 2. Olen vuosia kärsinyt nivelvaivoista. Todetut reumatekijät korkeita ja toinen lääkäri sanoi nivelrikkoja vain. Nyt kun en ole töissä enään eräs lääkäri sanoi , kyllä se helpottaa kun ne alkavat jäykistyä kokonaan. Olen päättänyt syödä lääkeitä niin paljon,että kivut tuntuisi vähiten ja käsineitä pidän aina. Toivon ,että löytyy sinulle jokin apu ongelmiisi ♥

  VastaaPoista
 3. Aamen Lissukka! Ja tervetuloa nivelrikkoisten laajaan joukkoon. Tiedän kaikki nuo sinun tunteesi ja kipusi, tosin limapussin tulehdusta lonkassa en ole vielä kokenut.
  Sen olen tullut huomaamaan, että nivelrikosta kärsivä saa taistella kynsin hampain oikeuksiensa puolesta. Mulle laitettiin kolme vuotta sitten vasemman polven proteesi ja nyt olen menossa huomenna oikean polven tähystykseen, kun käveleminen sujuu enää keppien avulla. Joskus ajattelen, että tokkopa sitä enää koskaan kokee täysin kivutonta päivää, mutta olisi tosi kiva, kun pystyisi liikkumaan ilman kovaa kipua ja keppejä.
  Oletko muuten saanut nivelvaivoihisi Arcoxia nimistä kipulääkettä? Se on ainoa kipulääke, joka tepsii mulla kipuihin. Arcoxsia on tarkoitettu nimenomaan nivelreumaan ja nivelrikkoon. Kysyppä lääkettä lääkäriltäsi. Sitä saa 60mg ja 90 mg tabletteina ja mulla auttoi tuo 90mg. Lykkyä tykö ja koetappa jaksella, sillä sehän tiedetään, että jatkuva kipu syö naisen mieltä ja voimia.

  VastaaPoista
 4. Voi itku, samassa veneessä tässä ollaan. Itse olen ollut niska ja hartiavaivojen, sekä nivelrikon ( kaikissa sormien nivelissä) ja muutaman muun säryn takia saikulla 2,5 vuotta ! Nyt sain ekan kerran kuntoutustuen. Olen aina ollut ns. käsillä tekevä ihminen ja nyt surettaa jos en pystykään enää "mihinkään" näillä sormilla kohta....joten tiedän tunteesi !
  Itse syön Arthrylia nivelvaivoihini...
  Tsemppiä ! Ja kirjoitellaan nyt kun siihen vielä jollain lailla pystytään ;o) Kivaa loppukesää silti !

  VastaaPoista
 5. Moikkelis koikkelis... järkytyin kun tajusin että joku roilainen on löytänyt blogini... olet kyllä hys hys mun töistäni yms. asioista.

  Noh, tulin kiittämään sillä viime päivien juilinta reisissä sekä vuosia jatkunut lonkkasärky kylkiasennossa sitten selvisi täältä. Ja on ne yliliikkuvat niveletkin ja sormissakin jotain häikkää, joista en tietenkään puhu töissä mitään ettei tule ennakkoluuloja.

  Mutta suur kiitos sillä pelkäsin jo kulumia vaikken niihin siltikään oikein jaksanut uskoa.

  VastaaPoista